Dom upokojencev Brežice
Dom upokojencev Sevnica DUO Impoljca
Dom upokojencev Sevnica DUO Impoljca

Zakorakali smo v prelepo jesen, ki se bogati s čudovitimi barvami in plodovi, med njimi tudi nam najljubše grozdje, ki ga pridno zobamo, kot radi rečemo tukaj. 

Mesec september je bil zelo aktiven mesec, saj smo poleg rednih tedenskih aktivnosti (obisk svete maše, tombola, pevske vaje, bralni klub Lastovke, telovadbe), praznovali tudi rojstne dneve enajstih avgustovskih slavljencev - skupaj so nanizali kar 942 let. Vsem želimo še naprej vse dobro in veliko zdravja.

 

Obiskala nas je Potujoča knjižnica, kjer smo si izbrali gradivo do prihodnjega meseca, obiskali so nas radijci iz Radia Ognjišče, ki so bili na tradicionalnem kolesarskem romanju »Od Marije k Mariji«, prikolesarili so do našega Doma in se ustavili za kratek čas. Na obisk in vodenje pogovorne skupine pa je prišla tudi gospa Bojana iz CSD Brežice. 

 

Mesec september zelo spodbuja gibanje – odpravili smo se na medgeneracijski sprehod s prostovoljci Gimnazije Brežice ob evropskem tednu mobilnosti, naslednji dan so se tem prostovoljcem pridružili tudi dijaki SIC Brežice in skupaj smo šli na sprehod za spomin ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve demence - 21. septembra.

 

Konec meseca so se naši stanovalci in stanovalke odpravili na izlet na Bizeljsko, kako fletno so se imeli, si poglejte v fotogaleriji.

 

Tik pred koncem meseca so nas obiskali pevci moškega pevskega zbora Ivan Kobal iz Krške vasi in nas nadvse navdušili s petjem, raztegnili pa so tudi harmonikarski meh. Seveda smo se jim s petjem pridružili in se res odlično počutili.

 

Čisto zadnji v mesecu pa smo pod velikim šotorom pred Domom in z ansamblom Tim band, vsi v Domu praznovali Mednarodni dan starejših. 

 

Hvala ker nas berete, pridružite se nam v mesecu oktobru in bodite del naše zgodbe, veseli vas bomo.  

 

 

© 2024 DUO Impoljca, Vse pravice pridržane.