Dom upokojencev Brežice
Dom upokojencev Sevnica DUO Impoljca
Dom upokojencev Sevnica DUO Impoljca

Pretekli dogodki

Mesec marec je mesec pozornosti in cvetja, za več priložnosti in več nasmehov. Razveselile smo se jih žene, mučenci, Jožeti in Jožice, mame, mesec marec pa smo zaključili z izdelavo velike velikonočne butarice, ki nas razveseljuje pred našim vhodom v Dom.

Mesec februar je tako hitro odplesal predpomladni ples, da smo komajda uspeli ujeti nekaj utrinkov, ki so v nas pustili prijetne stopinje v srcu. 

Želimo vam vsega lepega, dobrega, veliko obiskov, predvsem pa zdravja in osebnega miru…. vse to in še več, so nam zaželeli naši svojci, obiskovalci in nastopajoči, ki so nas obiskali v preteklem mesecu. 

 

Poletja je konec, jesen je tu in z njo kostanj, eden od simbolov tega prekrasnega letnega časa. 

Lepo je srečati dobre ljudi, ki svoje talente delijo med soljudi. Prav taki so gospodje, ki prihajajo z Rogaške Slatine in slišijo na ime Fantje z vasi. 

Združenje Europa Donna Slovenija letos obeležuje 25. let ozaveščanja o raku dojk, zagovorništva bolnikov in podpore bolnicam in njihovim svojcem ob soočanju z diagnozo. Najbolj vidni so v rožnatem oktobru, mednarodnem mesecu ozaveščanja o raku dojk, v katerem s številnimi dejavnostmi in dogodki opozarjajo na pomen zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja bolezni. 

Sprehod za spomin se je začel na pobudo ADI (Alzheimer's Disease International) leta 1994, organizira se po celem svetu, da bi skupaj opozorili na vedno večji problem demence in strmo naraščanje števila oseb z demenco.

V petek,15. julija 2022, smo v Domu upokojencev Brežice pripravili modno revijo z naslovom "POKAŽI NAJLEPŠO RUTO". Modne trende so ponosno in z nasmehom na obrazu predstavile simpatične manekenke in manekeni iz našega Doma.

V Domu skrbimo, da naši stanovalci svoj prosti čas zapolnijo z različnimi aktivnostmi, namenjenimi ohranjanju tako fizičnih kot tudi umskih sposobnosti. Pri tem posvečamo še posebno pozornost stanovalcem z demenco.

© 2023 DUO Impoljca, Vse pravice pridržane.