Dom upokojencev Brežice
Dom upokojencev Sevnica DUO Impoljca
Dom upokojencev Sevnica DUO Impoljca

Pozdravljeni, dragi bralci in obiskovalci.

 

Ker vemo, da nas pridno spremljate, vam bomo na kratko sporočili, kaj vse smo doživeli v mesecu maju, osrednjo novico pa bomo namenili vseslovenski akciji SIMBIOZA GIBA, ki smo jo izvedli tudi pri nas. 

Poleg rednih tedenskih aktivnostih (tombola, vadba in vadba za ravnotežje, sveta maša, skupina Ugankarji, pevske vaje, bralni klub Lastovke) in 1x mesečne, ko nas obišče knjižni avtobus Bralko, gospa Bojana iz CSD Brežice s povabilom na pogovorno skupino in psička Justi z gospo Jernejo Rojc iz slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke, smo imeli v preteklem mesecu tudi več zunanjih gostov, ki so nam polepšali deževne dneve. Nastopali so dijaki iz Gimnazije Brežice, učenci iz OŠ Brežice, Duo Midva in s harmoniko gospod Rok Toplišek. Osebni praznik pa je v velikem slogu praznovala gospa Anamarija Kresonja. Na svoje praznovanje je povabila kar klapo Maestral in tudi vse ostale stanovalce in stanovalke, ki so res neizmerno uživali ob njihovih ritmih in petju. Skupaj s svojci smo se srečali na Klepetu ob kavi na enoti Gorjanci, nekaj dni prej pa smo sodelovali na delavnici o nojih, ki jo je pripravila gospa Barbara Tomše Ferenčak.

 

Sedaj pa še o Simbiozi giba:

SIMBIOZE GIBA 2023 TUDI DEŽ NE MORE ZMOTITI  

 

Kar ne morem verjeti, da smo že 9. leto aktivni udeleženci v tej vseslovenski akciji, ki spodbuja generacije k skupnem druženju, ki je koristno tako za zdravje duha, srca in telesa, pa še nasmejemo se veliko.  

Na spletni strani (https://simbioza.eu/projekti/simbioza-giba/o-projektu) lahko preberemo, da »Simbioza giba od leta 2014 poteka v obliki vsakoletne vseslovenske akcija in združenja ideje medgeneracijskega sodelovanja, prostovoljstva in telesne vadbe – gibanja. … Cilj projekta je ozavestiti ljudi o zdravem načinu življenja in pomembnosti gibanja vse dni v letu skozi spoznavanje in brezplačno udeležbo na različnih vadbah in športnih dejavnostih, in omogočiti medgeneracijsko sodelovanje, druženje in ustvarjanje.«

 

Tudi letos so se našemu povabilu na skupno druženje v tednu med 15. in 19. majem 2023 pridružili naši prijatelji iz lokalne skupnosti: terapevtski par gospa Jerneja Rojc in psička Justi iz Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke, Ozara Brežice, gospa Andreja Dvornik iz Knjižnice Brežice in VDC Krško – Leskovec, enota Brežice. Ker pa je večino tedna Simbioze giba močno deževalo, otroci iz vrtca Mavrica Brežice niso mogli priti peš. Obljubili so, da se vidimo naslednjo sredo. Vsak dan je potekala druga načrtovana aktivnost, kar si lahko ogledate v foto galeriji. Skupaj smo zelo uživali v aktivnostih. 

Teden pa smo zaključili z ogledom odlične prireditve, ki sta jo pripravila člana Dua Midva, gospa Irena in gospod Martin, ki sta nas popeljala skozi zgodovino flosarjev iz Radeč in prikazala kovaške spretnosti.  

V tednu Simbioze Giba je v Domu upokojencev Brežice aktivno gibalo kar 76 udeležencev, zadnje prireditve pa se jih je udeležilo še več. Simbiozo Giba sva koordinirali in vodili Natalija Kamplet in Maja Čič.

 

 

 

© 2024 DUO Impoljca, Vse pravice pridržane.