Dom upokojencev Brežice
Dom upokojencev Sevnica DUO Impoljca
Dom upokojencev Sevnica DUO Impoljca

V sredo in četrtek, 24. in 25. 3. 2021, so se naši stanovalci lahko udeležili prireditve, namenjene počastitvi materinskega dne. 

 

Ker v Domu še vedno ne moremo sprejemati zunanjih izvajalcev, se je bilo treba osloniti na lastne sile. Gospa Božena Ostrovršnik je s pomočjo animatorja, gospoda Dušana Tomaševiča, zbrala skupino stanovalk, ki so s pesmimi, pisano in govorjeno besedo ter odlomki iz literature predstavile položaj ženske – žene – matere skozi čas. Izvajanje je bilo oplemeniteno z otroškimi in popularnimi pesmimi o materah ter slikami, ki nazorno kažejo primere materinske, očetovske in družinske sreče.


Poslušalci so z zanimanjem in pozornostjo spremljali dogajanje, izvajalke pa nagradili z dolgim aplavzom. To je bila letos že druga takšna prireditev. Prvo smo imeli ob slovenskem kulturnem prazniku 7., 8. in 9. februarja 2021.

 

Z vsebino prireditve smo želele ne le čestitati materam ob prazniku, ampak – ob temeljitem premisleku – ugotoviti, kaj v današnji družbi pomeni materinstvo, ali je ženska res nepopolna, če ni mati, ali so moški kaj manj "možati", če prevzemajo nekatere delovne dolžnosti v družini? Probleme smo predstavile tako kot jih vidimo ženske oziroma tako kot bi želele, da jih bolje razumejo tudi moški.

 

Pri izvedbi prireditve smo sodelovale: gospa Mira Jagrič, gospa Zdenka Urh, gospa Veronika Bernot, gospa Majda Delja, gospa Elvira Brankica Zorko, gospa Dunja Petruševski, gospa Alojzija Marz in gospa Božena Ostrovršnik.

 

                                                                                                        Božena Ostrovršnik, stanovalka

 

© 2023 DUO Impoljca, Vse pravice pridržane.