Dom upokojencev Brežice
Dom upokojencev Sevnica DUO Impoljca
Dom upokojencev Sevnica DUO Impoljca

V prvih dneh meseca decembra so nas kod uvod v praznični december razveselili učenci in učenke OŠ Adam Bohorič iz Brestanice, ki so nam tudi to leto okrasili naš Dom. 

Iskreno se jim zahvaljujemo, da smo tudi letos lahko praznične dni preživeli v prelepi okrasitvi našega Doma.

 

Pevci iz lokalne skupine Trta iz KUD-a Anton Kreč iz Čateža so nastopili v začetku meseca decembra in nam namignili, da nas bo kmalu obiskal sveti Miklavž.  Slednji je, ob pomoči prostovoljk Karitasa Brežice, bogato obdaril vse naše stanovalce in stanovalke.

 

Svoje krajane, ki živijo v našem Domu, so obiskali tudi predstavniki različnih društev iz krajevnih skupnosti. Za nadaljevanje prazničnega vzdušja so poskrbeli člani Društva upokojencev Brežice v sodelovanju z dijaki Gimnazije Brežice in Društvo upokojencev Dobova-Kapele, ki so nas ob obisku razveselili s pestrim kulturnim programom.

 

Zelo smo se razveselili živ – žava in mladostne energije, ki so nam jo prinesli učenci OŠ Brežice. Dobri odnosi in medsebojna naklonjenost so dokaz, kako velika naložba v prihodnost je dobro medgeneracijsko sodelovanje.

 

Za prijetno sredino popoldne so poskrbele članice ženskega pevskega zbora Orlica iz Pišec, ki so s svojim programom in večglasnim petjem upravičeno vzbudile naše občudovanje. Obiskali so nas tudi člani moškega pevskega zbora KUD Ivan Kobal iz Krške vasi in mešanega pevskega zbora KUD Brežice, ki so nam popestrili dan z izbrano zborovsko glasbo.

 

Praznične dni so nam polepšali študenti Fakultete za turizem Brežice, ki so nam zaželeli predvsem veliko zdravja in dobre volje v prihodnjem letu.

 

Duhovnik gospod Milan Kšela je s svojimi somašniki pred prazniki omogočil opravljanje svete spovedi vsem, ki so to želeli, v naši kapelici Srca Jezusovega pa je na božični dan daroval sveto mašo.

 

Čeprav smo se vsem zahvalili za njihov trud in pripravljenost, da so nam polepšali predpraznične dni, naj še enkrat izrečemo – iskrena hvala, pridite še med nas, vedno ste dobrodošli.

 

© 2024 DUO Impoljca, Vse pravice pridržane.