Spoštovani stanovalci, svojci in obiskovalci DU Brežice, 


zahvaljujemo se vam za dosedanje sodelovanje, dobre želje in razumevanje. V veliko zadovoljstvo nam je, da zaznavamo umirjanje širjenja okužbe z virusom Sars-Cov-2. Zaposleni se, kljub izrednim obremenitvam, po najboljših močeh trudimo ohranjati sedanjo situacijo. Prosimo in pozivamo vas, da še naprej spoštujete vsa priporočila.

V skladu s trenutno situacijo vam sporočamo, da bodo od srede, 9. 2. 2022 dalje ponovno omogočeni obiski s predhodnim naročilom.

 

Glede na slabo epidemiološko sliko in izrazito povečano število novih dnevnih okužb v naši državi, vas prosimo, da na obisk prihajate le, če ste res prepričani, da ste zdravi in niste bili v zadnjih sedmih dnevih v rizičnem stiku.

 

Prav tako vam priporočamo, da se neposredno pred vsakim odhodom na obisk samotestirate ali opravite hitri test, kljub temu, da izpolnjujete pogoj PCT.

 

Obiski so omogočeni samo zdravim odraslim osebam, ki izpolnjujejo pogoj PCT in niso bile v visoko rizičnem stiku z okuženo osebo ali osebo v karanteni. Pri dokazovanju pogoja PCT se je potrebno izkazati z veljavnim osebnim dokumentom. Prosimo vas za razumevanje in strpnost pri preverjanju PCT pogoja.

 

Za obisk je obvezna predhodna najava vsaj 1 dan prej v tajništvu Doma na telefonsko številko 07 49 91 700, med 9.00 in 10.30 uro ter med 12.00 in 13.00 uro ali po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Obiski potekajo od ponedeljka do sobote od 9.30 do 11.30 ure in od 13.30 do 16.30 ure. Omejeni so na eno zdravo odraslo osebo in potekajo največ 30 minut. Do nadaljnjega bo omogočen en obisk tedensko pri stanovalcu.

 

Prosimo vas, da ves čas obiska dosledno upoštevate vsa navodila za preprečevanje prenosa virusa SARS-CoV-2: obvezna uporaba kirurške ali FFP2 zaščitne maske, ki je ni dovoljeno snemati, dosledno razkuževanje rok ter vzdrževanje priporočene medsebojne razdalje.

Za obisk v sivi coni, ki poteka v trajanju največ 15 minut, vas bodo zaposleni na recepciji opremili še z dodatno zaščitno opremo (vizir, zaščitni plašč, zaščitna maska FFP2,…). Prosimo vas, da ob obisku upoštevate vsa navodila zaposlenih. Obiski v rdeči coni so omogočeni le izjemoma pri stanovalcih v izrazito slabem fizičnem in psihičnem stanju, v popolni zaščitni opremi.

 

V primeru kakršnih koli simptomov, vezanih na Covid-19, vas prosimo, da na obisk ne prihajate. Omenjeno velja tudi za prebolevnike in cepljene.

Izhodi stanovalcev v domače okolje so glede na epidemiološko situacijo močno odsvetovani.

 

Še nadalje vas vabimo, spoštovani svojci, da stanovalce kontaktirate tudi preko telefona in video klicev. Prijave za video klice sprejema socialna služba vsak dan od ponedeljka do petka med 9.00 in 11.00 na telefonsko številko 07 49 91 710 ali e- pošto Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Zahvaljujemo se vam za zaupanje in potrpežljivost. Z najlepšimi željami, da ostanete zdravi, vas lepo pozdravljamo.


Kolektiv DU Brežice

mag. Valentina Vuk, vodja enote DU Brežice 

Darja Cizelj, direktorica

© 2022 DUO Impoljca, Vse pravice pridržane.