Združenje Europa Donna Slovenija letos obeležuje 25. let ozaveščanja o raku dojk, zagovorništva bolnikov in podpore bolnicam in njihovim svojcem ob soočanju z diagnozo. Najbolj vidni so v rožnatem oktobru, mednarodnem mesecu ozaveščanja o raku dojk, v katerem s številnimi dejavnostmi in dogodki opozarjajo na pomen zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja bolezni. 

V sončnem sredinem dopoldnevu, 5. oktobra 2022, so nas obiskale članice društva Europa Donna - skupina Posavje z vodjo podružnice gospo Metko Semrajc Slapšak, podžupanja občine Brežice gospa Mila Levec in direktorica občinske uprave občine Brežice gospa Patricia Čular.
 
Po uvodnem pozdravu vodje našega Doma gospe mag. Valentine Vuk, je gospa Metka Semrajc Slapšak vsem zbranim predstavila namen dogodka Zaveži rožnato pentljo za zdravje in Europo Donno, slovensko združenje za boj proti raku dojk. V znak podpore projektu sta navzoče nagovorili podžupanja občine Brežice gospa Mila Levec in direktorica občinske uprave občine Brežice gospa Patricia Čular. Za glasbeno popestritev dogodka je poskrbel gospod Niko Ogorevc, profesor harmonike na Glasbeni šoli Brežice in zaigral nam znane pesmi, ki so nas vrnile v mlade dni.
 
Ob zaključku smo skupaj z gostjami po drevesih obesili rožnate pentlje, ki so jih skrbno izdelale naše stanovalke in ki nas bodo ves oktober ozaveščale o raku dojk.
 
 
 
© 2023 DUO Impoljca, Vse pravice pridržane.